Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Αρακάς με πατάτες


Υλικά (για 4 άτομα):
450 γραμμάρια αρακάς
2 πατάτες
1 καρότο
1 κρεμμύδι ξερό
ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί στο ελαιόλαδο το οποίο το έχουμε κόψει στο μούλτι.



2. Μετά τοποθετούμε τις πατάτες και το καρότο και τα τσιγαρίζουμε.


3. Προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον πελτέ που τον έχουμε διαλύσει στο νερό, αλάτι πιπέρι και λίγη ζάχαρη.


4. Βάζουμε στην κατσαρόλα και τον αρακά. 


5. Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί μέχρι να καλυφθούν τα υλικά μας.


6. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοχλάσει και ύστερα χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. 
7. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και σερβίρουμε.


Η συνταγή είναι από τον Τσελεμεντέ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου