Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Κιμαδόπιτα


Υλικά:
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ. μανιτάρια
2 κρεμμύδια
2 πράσα
2/3 του φλ. ελαιόλαδο
250 γρ. χαλούμι
2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
2 ντομάτες
100 ml λευκό κρασί
2 αυγά βραστά
πιπέρι
7 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα βράζουμε σε νερό. Μόλις μαλακώσουν, τα σουρώνουμε. 



2. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια. 



4. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει τελείως ο κιμάς.


5. Έπειτα προσθέτουμε το πράσο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε και αυτά. 



6. Σβήνουμε με κρασί και, μόλις εξατμιστούν τα υγρά, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ντομάτα. 



7. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πιπεριά και τα αυγά και τα ρίχνουμε στη γέμιση. 



8. Στη συνέχεια, βάζουμε το χαλούμι τριμμένο και το πιπέρι , ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για 10'.



9. Όταν κρυώσει η γέμιση, λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ, τοποθετούμε τέσσερα φύλλα, τα οποία λαδώνουμε 1-1. 



10. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα 4 φύλλα, τα οποία λαδώνουμε πάλι 1-1.




11. Κλείνουμε περιμετρικά, λαδώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 40'.




Η συνταγή είναι από την εκπομπή "Καν' το όπως ο Άκης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου