Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ταλιατέλες με ροκφόρ και μανιτάρια


Υλικά (για 4 άτομα):
1 πακέτο ταλιατέλες
250 γρ. μανιτάρια κατεψυγμένα ή φρέσκα
6 φέτες μπέικον
200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ροκφόρ
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε ροδέλες το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.



2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να στεγνώσουν.


3. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το ροκφόρ αφού το έχουμε λιώσει με το πιρούνι.


3. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει το μείγμα.
4. Σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το μπέικον με λίγο λάδι.


5. Βράζουμε τις ταλιατέλες και τις σουρώνουμε.
6. Ρίχνουμε το μπέικον στις ταλιατέλες και ανακατεύουμε.


7. Αφού πάει παντού, περιχύνουμε την μακαρονάδα με την σάλτσα.


8. Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο πιπέρι.


Tip: Προσοχή στο αλάτι γιατί το ροκφόρ είναι ήδη αλμυρό.

Η συνταγή είναι από το http://greekcook.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου