Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Γαύρος με ντομάτα, μουστάρδα και δεντρολίβανο

 

Υλικά (για 3-4 άτομα): 
600 γραμμάρια γαύρος καθαρισμένος και πλυμένος
2 μέτριες ώριμες τομάτες λιωμένες στο μπλέντερ
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
½ φλιτζανι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με μέλι (εγώ έβαλα πικάντικη μουστάρδα)
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο (ή ξερό)
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση: 
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 


2. Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ τοποθετούμε τον πλυμένο γαύρο. 



3. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής (τις τομάτες, τη μουστάρδα, το λάδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι). 



Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με αυτό το μίγμα τον γαύρο. 
4. Ρίχνουμε επιπλέον ένα μικρό φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ νερό στο ταψί μας. 



5. Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 30-40 περίπου λεπτά μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του. Αν χρειαστεί προς το τέλος το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει από πάνω. 

Η συνταγή είναι από το http://laxtaristessyntages.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου