Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Πικάντικο συκώτι


Υλικά (για 2 άτομα):
1 ή 2 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο, ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος (ζητάμε από το χασάπη να αφαιρέσει την πέτσα από το συκώτι)
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα για κάθε φέτα συκωτιού ( 1κ.γ. για κάθε πλευρά)
2 κ.γ. ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
1. Μαρινάρισμα: Βάζετε το συκώτι σε μπολ με γάλα και το αφήνετε για τουλάχιστον μισή ώρα. 


2. Το βγάζετε, το σκουπίζετε καλά με χάρτινη πετσέτα και το αφήνετε στεγνό για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. 
3. Προσθέτετε σε κάθε πλευρά την καπνιστή πάπρικα, πασπαλίζοντάς την ομοιόμορφα.


4. Ρίχνετε ελάχιστο λάδι σε τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά που ορίζετε στα ¾ της δύναμης (μέτρια προς δυνατή). Εγώ το έβαλα στο 7 και η κουζίνα μου φτάνει έως το 9. 
5. Τοποθετείτε μέσα το συκώτι και ανά 1 λεπτό το γυρίζετε με λαβίδα, για συνολικά 4 έως 5 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρή είναι κομμένη η φέτα. Για μια λεπτή φέτα, πάχους λιγότερο από 1 εκ., τα 4 λεπτά αρκούν, δηλαδή χρειάζονται 2 γυρίσματα για κάθε πλευρά. 


6. Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και το αφήνετε να «ισορροπήσει» για 2-3 λεπτά. Το κόβετε σε λεπτές φέτες, κάθετα, με κοφτερό μαχαίρι.
7. Σερβίρετε τις φέτες σε ζεστό πιάτο, ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο φρέσκο λάδι.


Η συνταγή είναι από το http://www.pandespani.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου