Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Μαλακά cookies με σύκο και σταφίδες

 

Υλικά:
70 γρ. βούτυρο
50 γρ. μέλι
80 γρ. ζάχαρη μαύρη
70 γρ. σύκο ξερό ψιλοκομμένο
60 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
1 κ.γλ. κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. χυμός πορτοκάλι
80 γρ. σταφίδες

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα σύκα και τις σταφίδες με το χυμό και τα αφήνουμε στην άκρη. Αυτό μπορούμε να το έχουμε κάνει και από το προηγούμενο βράδυ.


2. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι, προσθέτουμε τις σκόνες, ρίχνουμε στο μίγμα τα φρούτα με το χυμό και τέλος το αμύγδαλο.


3. Παίρνουμε δόσεις από το μίγμα σε μέγεθος καρυδιού και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.


4. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς πάνω κάτω για 20 λεπτά.



Η συνταγή είναι της Ε. Παπαχαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου