Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ψιλοκομμένη πολύχρωμη σαλάτα με τραγανές πιτούλες και μίγμα μπαχαρικών


Υλικά (για ένα μεγάλο μπολ):
3 ντομάτες μεγάλες, ώριμες
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι μεγάλο
1/2 αγγούρι
1 φλιτζ. τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αράβικη πίτα μεγάλη
1 κ.γλ. σπόρους κύμινου, σπασμένους
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
λίγο λάδι για το άλειμμα
αλάτι

Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βουτάμε τις ντομάτες για πολύ λίγο. Ύστερα τις βγάζετε και τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα σπόρια και τιν κόβετε σε κυβάκια.



2. Αφαιρείτε τα σπόρια από την πιπεριά και την ψιλοκόβετε σε κυβάκια. Κόβετε το αγγούρι σε μικρά κυβάκια καθώς και το κρεμμύδι. 


Τα ρίχνετε όλα στο ίδιο μπολ με την ντομάτα, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το δυόσμο, αλατίζετε, ρίχνετε το λεμόνι και το λάδι, το κύμινο και την πάπρικα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σαλάτα σας να μαριναριστεί στο ψυγείο.


3. Αλείφετε την αράβικη πίτα με λίγο λάδι και από τις δύο μεριές. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά και μέχρι να γίνει τραγανή. 


4. Τη σπάτε με το χέρι σε μικρά κομματάκια και, όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε τη σαλάτα, τα σκορπίζετε από πάνω της.


Η συνταγή είναι του Η. Μαμαλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου