Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Συγκλονιστική σοκολατόπιτα με φουντούκια


Υλικά:
35 γρ. κακάο
80 ml καυτό νερό
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ. φουντούκια σε σκόνη
4 αυγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 κ.σ. κακάο έξτρα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
1. Βουτυρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι 25 εκατοστών και στρώνουμε μέσα λαδόκολλα. 


2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κακάο και το νερό καυτό. Ανακατεύουμε με σύρμα, να διαλυθεί. 

 

3. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα, τη ζάχαρη, τη σκόνη φουντουκιού και τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα.


4. Χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ χειρός μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορφές. 
5. Ρίχνουμε λίγο χτυπημένο ασπράδι στο σοκολατένιο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο χτυπημένο ασπράδι και το ενσωματώνουμε στο μείγμα σοκολάτας.


6. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 1 ώρα. 
8. Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα 20 λεπτά. Το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.
9. Σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.


Η συνταγή είναι της Α. Μπαρμπαρίγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου