Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Μπάμιες λαδερές


Υλικά:
2 πατάτες
3 φρέσκα κρεμμύδια
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. λευκό κρασί
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κύβο λαχανικών
400 γρ. νερό
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
πιπέρι
λίγο άνηθο
λίγο μαϊντανό
λίγο δυόσμο
500 γρ. μπάμιες

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια. Χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε το καρότο σε μισοφέγγαρα.


2. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
3. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.


4. Βάζουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
5. Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, τον κύβο, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά, τις μπάμιες και ανακατεύουμε.


6. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 30 λεπτά.


7. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φέτα.


Η συνταγή είναι του Α. Πετρετζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου