Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Ζεστή σαλάτα με φασολάκια, αυγά και παξιμάδια


Υλικά για τη σαλάτα:
400-500 γρ. πράσινα φασολάκια (φρέσκα ή κατ/να)
αλάτι
2-4 αυγά
λίγο ξύδι
3-4 παξιμαδάκια κριθαρένια
80 γρ. γραβιέρα, σε flakes

Υλικά για το dressing:
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι ή λίγο μπαλσάμικο
½ κ.σ. μουστάρδα καυτερή
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, το αλατίζουμε καλά και το βάζουμε να βράσει.


2. Παράλληλα βάζουμε τα αυγά σε μικρή κατσαρόλα ή μπρίκι (αναλόγως πόσα είναι) και τα καλύπτουμε με κρύο νερό και λίγο ξύδι. Τα βάζουμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, τα καλύπτουμε με καπάκι και τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά αν τα θέλουμε σφιχτά.
3. Όταν βράσει το νερό στη μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά. Εάν τα θέλουμε πιο μαλακά, τα αφήνουμε μέχρι 10 λεπτά.
4. Όσο βράζουν τα φασολάκια, ετοιμάζουμε το dressing. Σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.
5. Βγάζουμε τα φασολάκια με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο μπολ με το dressing.
6. Ξεπλένουμε τα βρασμένα αυγά με άφθονο κρύο νερό, βγάζουμε προσεκτικά τα τσόφλια και τα βάζουμε μέσα στη σαλάτα.
7. Προσθέτουμε τα παξιμαδάκια σπασμένα και τα flakes τυριού, ανακατεύουμε να πάει το dressing παντού και να δέσουν τα υλικά και σερβίρουμε.



Extra tip: Μπορείτε αντί για λεμόνι να βάλετε μπαλσάμικο και αντί για γραβιέρα να βάλετε φέτα.

Η συνταγή είναι από το www.madameginger.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου