Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Τάρτα με μπρόκολο και ροκφόρ


Υλικά:
Για την τάρτα:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. βούτυρο, διατηρημένο σε απλή ψύξη και κομμένο σε κομμάτια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι παγωμένο νερό

Για την γέμιση:
500 γρ. μπρόκολο σε φουντίτσες
130 γρ. ροκφόρ
200 ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
λίγη παρμεζάνα

Εκτέλεση:
1. Για να κάνουμε την τάρτα, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο στο μπολ ενός μίξερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε το παγωμένο νερό μέσω του σωλήνα τροφών έως ότου η ζύμη γίνει μία μπάλα. 


2. Τυλίξτε την με μία πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. 

3. Αφού η ζύμη διατηρηθεί σε απλή ψύξη, την ανοίγουμε με τα χέρια μας μέσα στην βουτυρωμένη ταρτιέρα, ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα. Η ταρτιέρα μου είναι διαμέτρου 26 εκατοστών. Τρυπάμε τη βάση της ζύμης με το πιρούνι.
4. Στο ενδιάμεσο, βράζουμε το μπρόκολο για λίγα λεπτά ώστε να μαλακώσει ελαφρά και όχι να λιώσει. Μόλις γίνουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
5. Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην τάρτα το μπρόκολο αφού το έχουμε αλατίσει και θρυμματίζουμε από πάνω το ροκφόρ. 


6. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και λίγο πιπέρι να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το μπρόκολο και το ροκφόρ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη παρμεζάνα.
7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35-40 λεπτά ή έως ότου ροδίσει καλά η επιφάνεια της τάρτας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου