Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Χταπόδι στιφάδο


Υλικά:
1 κιλό χταπόδι
2 κιλά κρεμμυδάκια μικρά
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
3 φύλλα δάφνης
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
5 κόκκους μπαχάρι
λίγο μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε το χταπόδι καλά βγάζοντας το σκληρό δόντι που έχει στο κέντρο αλλά και ξεφλουδίζοντας το, όσο δυνατόν περισσότερο.
2. Πλένουμε καλά και το βάζουμε στην γάστρα.
3. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
4. Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και τα κρεμμυδάκια.
5. Στην μία ώρα ελέγχουμε την γάστρα μήπως θέλει να συμπληρώσουμε λίγο νερό.

Η συνταγή είναι από το http://giagiamairi.dimosbox.gr με κάποιες δικές μου προσθήκες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου