Υλικά:
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε και βράζουμε τις γαρίδες σε νερό που τις σκεπάζει για 6-8 λεπτά, προσθέτοντας από την αρχή του βρασμού το αλάτι.
2. Αφαιρούμε το ζουμί και κρατάμε μόνο 1 κούπα.
3. Αναδεύουμε ζωηρά σε ένα βαζάκι το λάδι με το χυμό λεμονιού.
4. Προσθέτουμε το λαδολέμονο και το ζουμί που κρατήσαμε στις γαρίδες και αφήνουμε να πάρουν ακόμα 1 με 2 βράσεις.
5. Σερβίρουμε τις γαρίδες και εάν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου