Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Κέικ με μήλα καραμελωμένα


Υλικά:
3 μέτρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 κ.σ. μαργαρίνη
1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
1/4 κ.γλ. κανέλα

Για το κέικ:
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1 κούπα μαργαρίνη
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γιαουρτι ή γάλα
4 αυγά
1 κ.γλ. κανέλα
1 βανίλια
1/2 κούπας καρύδι τριμμένο

Εκτέλεση:
1. Καραμελώστε τα μήλα με τη μαργαρίνη, τη ζαχαρη και την κανέλα.



2. Χτυπήστε όλα τα υλικά για το κέικ 4 λεπτά στο μίξερ.




3. Αλείψτε με μαργαρίνη και αλευρώστε μία φόρμα για κέικ, διαμέτρου 26 εκ. Αδειάστε μέσα τη ζύμη του κέικ.



4. Στρώστε τα καραμελωμένα μήλα επάνω στη ζύμη, όσο είναι ακόμα χλιαρά, απλώνοντάς τα σε όλη την επιφάνεια, χωρίς όμως να φτάνετε ως τις άκρες, για να μην κολλήσουν στα τοιχώματα και εμποδίσουν το κέικ να φουσκώσει.



5. Ψήστε το στους 175 βαθμούς, 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. 



Tip:
Μπορείτε να ζεστάνετε για λίγο τις φέτες του κέικ στα μικροκύμματα πριν τις σερβίρετε, και θα είναι σαν να το έχετε μόλις ψήσει.

Η συνταγή είναι της Α. Αλεξιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου