Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Ριγκατόνι σε κόκκινη σάλτσα με λουκάνικο


Υλικά(για 4 άτομα): 
500γρ ριγκατόνι 
4 λουκάνικα χωρίς πολλά μυρωδικά (περίπου 500 γρ) 
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο 
3 φλιτζάνια ντομάτα κονκασέ 
150γρ. κρέμα γάλακτος
150γρ παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση: 
1. Αφαιρούμε από τα λουκάνικα το εξωτερικό τους και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ για να τα ψιλοκόψουμε. 


2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. 



3. Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, το κρέας από τα λουκάνικα, και το μπούκοβο. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρέας. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα υλικά μας να ψηθούν για ακόμα 4 λεπτά. 



4. Προσθέτουμε τις ντομάτες μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό και ανακατεύομε τα υλικά μας στο τηγάνι να ενωθούν. Αφήνουμε την φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε την σάλτσα μας για ακόμα 12 περίπου λεπτά ή μέχρι να δέσει. 



5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την μισή παρμεζάνα μέχρι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 2-3 λεπτά. 



6. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ακλουθώντας τις οδηγίες στην συσκευασία για αλ τέντε. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μας μόλις είναι έτοιμα και τα περνάμε από τρεχούμενο κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία ψησίματος. 
7. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας στο τηγάνι με την σάλτσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αν δεν χωράνε στο τηγάνι τα ανακατεύουμε στην κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά. 



8. Σερβίρετε τα ζυμαρικά σας ζεστά πασπαλισμένα με την υπόλοιπη παρμεζάνα.



Η συνταγή είναι από το xs-recipes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου