Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Τάρτα με μπέικον και κρεμμύδια


Υλικά (για 8 μερίδες):
Για την τάρτα:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. βούτυρο, διατηρημένο σε απλή ψύξη και κομμένο σε κομμάτια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι παγωμένο νερό

Για την γέμιση:
2 κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
4-5 φέτες μπέικον, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
15ο-200 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
150-200 γρ. τριμμένο τυρί γραβιέρα
200 ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Για να κάνουμε την τάρτα, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο στο μπολ ενός μίξερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε το παγωμένο νερό μέσω του σωλήνα τροφών έως ότου η ζύμη γίνει μία μπάλα. 


2. Τυλίξτε την με μία πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. 


 

3. Αφού η ζύμη διατηρηθεί σε απλή ψύξη, την ανοίγουμε με τα χέρια μας μέσα στην βουτυρωμένη ταρτιέρα, ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα. Η ταρτιέρα μου είναι διαμέτρου 26 εκατοστών.
4. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα καραμέλας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά. 



5. Σε άλλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μανιτάρια ώστε να χάσουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν ελαφρά. 



6. Επίσης σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το μπέικον να πάρει λίγο χρώμα.



7. Απλώνουμε τα κρεμμύδια μαζί με το μπέικον και τα μανιτάρια στην τάρτα.



8. Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό. 



9. Προσθέτουμε περίπου 3/4 του τυριού και περιχύνουμε το μείγμα στα κρεμμύδια και το μπέικον. 




10. Απλώνουμε στην κορυφή με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 με 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα αυγά. 



11. Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά πριν την βγάλουμε από το ταψί και σερβίρουμε.



Η συνταγή είναι από το http://www.marymarycook.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου