Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Κεφτεδάκια με μετσοβόνε


Υλικά:
500 γρ. κιμά
2 φέτες ψωμί
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δυόσμο
1 αυγό
1 πατάτα βρασμένη
1 κουτ. γλ. ρίγανη
100 γρ. Μετσοβόνε κομμένο σε μικρούς κύβους
Αλάτι – πιπέρι
Λάδι

Eκτέλεση:
1. Βάζουμε τον κιμά στο μπολ. Προσθέτουμε το ψωμί που το έχουμε μουσκέψει σε νερό και το έχουμε στραγγίσει.


2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αυγό, αλάτι πιπέρι, ρίγανη και λίγο λάδι (2-3 κουταλιές). 
'Επειτα προσθέτουμε την πατάτα. 



Ζυμώνουμε καλά τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για ½ ώρα.



3. Κόβουμε το τυρί σε μικρούς κύβους.
4. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, βάζουμε στο κέντρο από ένα κύβο τυριού μετσοβόνε και κλείνουμε το κεφτεδάκι.



5. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο λάδι.



6. Τα ψήνουμε στο γκριλ για 35 λεπτά.



Η συνταγή είναι από το http://cookingandart-marion.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου