Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Κουνέλι κοκκινιστό με μαυροδάφνη και μπαχαρικά


Υλικά(για 5-6 άτομα):
1 1/2-2 κιλά κουνέλι, σε μερίδες
1/2 φλιτζ. μαυροδάφνη
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 1/2 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. ξίδι
1 κρεμμύδι μεγάλο, χοντροκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
1 1/2 φλιτζ. πηχτό χυμό ντομάτας (pummaro)
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
2-3 φύλλα δάφνης
2 μικρά ξυλάκια κανέλας
1 κ.γλ. κύμινο
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για τις πατάτες:
1200 γρ. πατάτες
6 κ.σ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
λίγο κύμινο

Εκτέλεση:
1. Μαρινάρετε το κουνέλι στο νερό και το ξύδι για 8 ώρες ή απο το προηγούμενο βράδυ. Μετά το στραγγίζετε και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.


2. Πασπαλίζετε το κουνέλι με αλάτι και πιπέρι και το σοτάρετε στο μισό λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. 


3. Το σβήνετε με το κρασί και το τοποθετείτε στη γάστρα μαζί με τα υγρά του τηγανιού.


4. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. 


5. Προσθέτετε την ντομάτα, όλα τα μπαχαρικά και μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρουν μια βράση, ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από το κουνέλι.


6. Προσθέτετε 1 1/2 φλιτζ. νερό, 


σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε το κουνέλι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 1/2 με 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Πρέπει να έχει μείνει σάλτσα τέλος, αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτετε λίγο νερό.
7. Για τις πατάτες: Καθαρίζετε και βάζετε τις πατάτες σε ένα μπολ. Αναμιγνύετε το λάδι, με αλάτι, πιπέρι και λίγο κύμινο. Ρίχνετε το μίγμα στις πατάτες και τις ανακατεύετε να καλυφθούν με το μίγμα. Στρώνετε τις πατάτες σε ταψί, 


τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
8. Αφαιρείτε την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού. Σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα του και συνοδεύετε με πατάτες φούρνου.


Η συνταγή είναι από το www.olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου