Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Κανελόνια με κιμά

Υλικά:

1 πακέτο κανελόνια


750γρ. κιλό κιμά μοσχαρίσιο (εγώ έβαλα 500γρ. κιμά κ 250γρ. λουκάνικο)

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη

2 καρότα ψιλοκομμένα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 

1 συσκευασία (500ml) ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας 

200 γρ. Ψιλοκομμένη ντομάτα ή ντομάτα στον τρίφτη

Αλάτι πιπέρι

1/3 κ.γ. Κανέλα σκόνη

1/4 κ.γ. Μπαχάρι σκόνη

1/4 κ.γ. Γαρύφαλλο σκόνη

1 κ.σ. ζάχαρη

Λίγο κρασί

Ελαιόλαδο


500 ml κρέμα γάλακτος

300 γρ. Τριμμένα τυριά που λιώνουν (μοτσαρέλα, γκούντα, ρεγκάτο)

Έξτρα 1/2 συσκευασία Συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας 


Εκτέλεση:

1. Σωτάρουμε τον κιμά σε ελαιόλαδο και τον διαλύουμε με τη κουτάλα. 


Προσθέτουμε το κρεμμύδι και έπειτα τα υπόλοιπα λαχανικά. 

2. Σειρά έχει ο πολτός ντομάτας και τα μπαχαρικά. Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

3. Τέλος το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Χαμηλώνουνε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει με κλειστό καπάκι για 40’-50’ .

4. Αφού κρυώσει ο κιμάς μας γεμίζουμε τα κανελόνια μας και τα βάζουμε σε πυρεξ το ένα δίπλα στο άλλο. 

5. Τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. 

6. Τέλος από επάνω τα τριμμένα τυριά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 στον αέρα για 40-50 λεπτά. 

7. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό μας.

Η συνταγή είναι από missmimifoodie


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου