Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Το εύκολο γιουβέτσι

 

Υλικά:

2 μπούτια κοτόπουλο

2 ντομάτες τριμμένες

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

250 γρ ντοματοχυμό

Αλάτι πιπέρι

Κανέλα μπαχάρι

Λίγη ζάχαρη

1/2 πακέτο κριθαράκι μέτριο, που το έχω βράσει για 5 λεπτά (εγώ έβαλα φλωμάρια λήμνου)


Εκτέλεση:

1. Σε σκεύος που μπαίνει φούρνο βάζουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, μπαχαρικά κι ελαιόλαδο. 

2. Χτυπάμε σε πολυκόφτη τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον ντοματοχυμό. Περιχύνουμε το κοτόπουλο. 

3. Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 για 1 ώρα. ανοίγουμε καπάκι και ψήνουμε για ακόμα 20’. 

4. Προσθέτουμε το ζυμαρικό χωρίς το νερό κι ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να χυλώσει. Σερβίρουμε ζεστό!

Μυστικά:

Το σκεύος που θα ψήσουμε υπολογίζουμε να χωράει το κρέας μας οριακά χωρίς να «κολυμπάνε» μέσα σε αυτό.

Βάζουμε αρκετά υγρά (ντομάτα, λάδι) εξαρχής ώστε να μην χρειαστεί μετά για το κριθαράκι. Αν χρειαστεί νερό βάζουμε μόνο καυτό.

Η συνταγή είναι από την missmimifoodie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου