Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού

Υλικά:

80 γρ. Τριμμένο γκούντα

80 γρ. Τριμμένη ρεγκάτο

1 αυγό

Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη ζύμη:

500 - 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κεσεδάκι αραβοσιτέλαιο

1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,


Εκτέλεση:

1. Ζύμη: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το baking powder, το αραβοσιτέλαιο, το γιαούρτι, το αλάτι, τη μαργαρίνη και στο τέλος το αλεύρι ώστε να μην κολλάει η ζύμη και τα ανακατεύουμε. 

2. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε στο μπωλ σκεπασμένη για 30" περίπου. 

3. Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε το κεφαλοτύρι τη γραβιέρα, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

4. Μόλις η γέμιση και η ζύμη είναι έτοιμη, παίρνουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε μπαλάκια, ανοίγουμε με ένα μικρό πλάστη παίρνουμε λίγο από τη γέμιση, γεμίζουμε και την κλεινουμε καλά με ένα πιρούνι. Διαφορετικά ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ στρογγυλό σχήμα.

5. Τέλος τοποθετούμε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα, βάζουμε τα τυροπιτάκια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.


Η συνταγή είναι από apla_spitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου