Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Εύκολο ψωμί

Υλικά:

500 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.

440 ml χλιαρό νερό

15 γρ. Μαγιά ψυγείου νωπή ή ένα φακελάκι ξερή μαγιά

1/2 κ.γ. Αλάτι

Μια πρεζα ζάχαρη

1 κ.σ. Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 5.

2. Βάζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπωλ προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υγρό με τη μαγιά στο αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλα να γίνει ένα ζυμάρι. Προσοχή κολλάει πολύ. Δεν μας πειράζει. 

3. Σκεπάζουμε κ αφήνουμε για 1 ώρα! Προθερμαίνουμε τον φούρνο μαζί με σκεύος πήλινο με καπάκι ιδανικά. Αλευρώνουνε μια επιφάνεια και ρίχνουμε το ζυμάρι. Με αλευρωμένο χέρια του κάνουμε κινήσεις να το διαμορφώσουμε. 

4. Βγάζουμε το καυτό σκεύος, το τοποθετούμε, κλείνουμε καπάκι και το ψήνουμε στους 230-240 για 50´. Ανοίγουμε κ το καπάκι και ψήνουμε για αλλά 10´. 

5. Το απολαμβάνουμε ζεστό ραντίζοντας τη φέτα ψωμιού με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή βούτυρο με μπόλικο αλάτι!


Η συνταγή είναι από την missmimifoodie


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου