Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Σπανακοπιτάκια με φέτα

 

Υλικά (για 25-26 κομμάτια):

Για τη γέμιση:

・2 κ.σ ελαιόλαδο 

・2 πράσα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (280γρ) 

・150γρ σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο  

・Αλάτι & πιπέρι 

・1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο 

・1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο 

・200γρ φέτα 

 Για τη ζύμη:

・200γρ γιαούρτι στραγγιστό  

・180γρ ελαιόλαδο 

・380γρ φαρίν απ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) 

・Αλάτι 

 Για το τελείωμα: 1 αυγό  

Εκτέλεση:

1. Για τη γέμιση: Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα πράσα για 2-3’ λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. 

2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει θρυμματίζουμε τη φέτα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. 

3. Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 

4. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο. Το πάχος του πρέπει να είναι περίπου 2-3 χιλιοστά. 

5. Με ένα ποτήρι ή μπολάκι (διαμέτρου 7-8εκ) κόβουμε τη ζύμη μας σε κύκλους. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.  Απλώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί. 

6. Παίρνουμε κάθε κύκλο στο χέρι μας, βάζουμε περίπου 1 κ.σ από τη γέμιση, κλείνουμε την χούφτα μας και πατάμε τις άκρες να κλείσουν.  

7. Βάζουμε τα πιτάκια μας στο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω και τα πιέζουμε ελαφρώς δίνοντας τους σχήμα.  

8. Χτυπάμε το αυγό και τα αλείφουμε με ένα πινέλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για περίπου 35’ λεπτά μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα.

Η συνταγή είναι από το healthytasteland 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου