Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Βουτυρένια μπισκότα σοκολάτας

                                           
Υλικά:

110 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. ζάχαρη καστανή

80 γρ. ζαχαρη λευκή

1 αυγό

1 κ.γ. Baking powder

Ένα τσικ αλάτι

220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

100 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια με το μαχαίρι


Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη λευκή και τη καστανή ζάχαρη να αφρατέψουν. 

2. Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, έπειτα το αλεύρι κ το baking powder και τέλος την σοκολάτα.

3. Φτιάχνουμε περίπου ίσες μικρές μπουκιές και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί με κενό μεταξύ τους. 

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 7´-8’. 

5. Μολις βγουν είναι μαλακά, όταν κρυώσουν λίγο είναι τσιχλωτά και η σοκολάτα ρευστή! Μέχρι να γίνει ο καφές μας έτοιμα! Μπορούμε τη ζύμη να τη διατηρήσουμε ψυγείο μέχρι 2 μέρες. Μπορούμε να την βάλουμε κ κατάψυξη. Βγάζουμε-ξεπαγώνουμε-ψήνουμε.

Η συνταγή είναι από missmimifoodie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου