Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Σούπα γλυκοπατάτας

Υλικά:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λευκό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
1 πράσο, λεπτοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, σε κομμάτια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
¼ κ.γ. κανέλα
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
3 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή νερό
80 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο
για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό
ακόμα.

 2. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την
κανέλα, το μοσχοκάρυδο και 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να βγάλουν
τα μπαχαρικά το άρωμά τους.

 

3. Περιχύνουμε με το ζωμό κοτόπουλου ή το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να
μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
4. Όταν η σούπα είναι έτοιμη, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε με το
ραβδομπλέντερ να ομοιογενοποιηθεί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και 2 κ.σ. καπνιστή
πάπρικα.

 Η συνταγή είναι από το https://www.madameginger.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου