Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Μακαρόνια στον φούρνο με μπρόκολο, γιαούρτι και φέτα

 

Υλικά:
500 γρ. ζυμαρικά βίδες
1 μπρόκολο, τις φλορέτες
500 γρ. γιαούρτι
300 γρ. Φέτα, θρυμματισμένη
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
140 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

2. Στα τελευταία 5 λεπτά βρασμού, προσθέτουμε τις φλορέτες μπρόκολου στο νερό.
3. Κρατάμε περίπου 200 ml από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά.
4. Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζωμό των ζυμαρικών με το σύρμα να γίνει λείο το μείγμα. Έπειτα προσθέτω τη φέτα ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο.
 
5. Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
6. Ρίχνουμε ομοιόμορφα όλο το μείγμα σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
 
 7. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα σε όλη την επιφάνεια.
 
 8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200oC στο γκριλ με αέρα, για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί.
9. Αφήνουμε 10 να κρυώσει και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι από το www.madameginger.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου