Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Κουλουράκια σμυρνέικα

Υλικά:
500γρ ζάχαρη
500γρ φυτίνη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 αυγά (το ένα για την ζύμη μας το άλλο είναι για άλειμμα στο τέλος)
1 κ.γ σόδα
2 βανίλιες
1,5 κιλό αλεύρι γ.ο.χ

Εκτέλεση:
1. Στο μίξερ χτυπάμε για 10 λεπτά το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.

2. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε.
3. Στη συνέχεια το αυγό και τον χυμό πορτοκάλι αφού πρώτα έχουμε διαλύσει μέσα την σόδα.
4. Στο τέλος την βανίλια, το αλεύρι και συνεχίζουμε με το χέρι. Δεν το βάζουμε όλο το
αλεύρι από την αρχή. Όταν αρχίζει να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια είναι έτοιμη.
5. Τα πλάθουμε σε σχήμα βαρκούλας ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

 

6. Με ένα πινέλο αλείφουμε όλα τα κουλουράκια με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

 Η συνταγή είναι από το Nikis Food

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου