Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Σμυρνέικοι κολοκυθοανθοί γεμιστοί


 

Υλικά:
30 κολοκυθοανθοί
4 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα
½ καρότο τριμμένο και το άλλο ½ σε ροδέλες
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
150 ml. ελαιόλαδο
1 φλ. ρύζι μακρύκοκκο parboiled
2.5 φλ. Ζωμό λαχανικών
1-2 λεμόνια ζωμό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Πλένετε τους κολοκυθοαντούς με μαλακές κινήσεις.

2. Στη συνέχεια σε μεγάλο τηγάνι, βάζετε 70 ml. λάδι να κάψει και σε μεσαία φωτιά προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τα τριμμένα καρότα & κολοκυθάκια και τα σοτάρετε
ανακατεύοντας κάθε τόσο, για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για άλλα
3-4 λεπτά.
3. Κλείνετε τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε τη γέμιση σε ένα μπολ.

 

4. Με μεγάλο κουτάλι γεμίζετε έναν –έναν τους κολοκυθοανθούς ως τη μέση τους περίπου
και κλείνετε από πάνω τον ανθό, με μια κυκλική κίνηση. Τους τοποθετείτε κατευθείαν στο
 πλατύ σκεύος που θα τους μαγειρέψετε, είτε είναι μεγάλο βαθύ τηγάνι, είτε κατσαρόλα,
αρκεί να είναι σχετικά σφιχτά μεταξύ τους.

 

5. Ενδιάμεσα ή από πάνω, προσθέτετε και τις ροδέλες καρότου. Αν, αφού ολοκληρώσετε
τους κολοκυθοανθούς, έχει περισσέψει γέμιση, την ρίχνετε ανάμεσά τους. Επίσης μπορείτε
 να ρίξετε εκεί και επιπλέον κολοκύθια.
6. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και το υπόλοιπο λάδι και τοποθετείτε το σκέυος με τους
 γεμιστούς κολοκυθοκορφάδες στο μάτι σε δυνατή φωτιά. Βάζετε πάνω τους ένα πιάτο
ανάποδα για να τους πιέζει να μην ανοίξουνε και να βοηθήσει ταυτόχρονα στο μεγείρεμα,
επιστρέφοντας τους ατμούς στο φαγητό και κλείνετε με το καπάκι. Αφού πάρει βράση, αφήνετε τους κολοκυθανθούς να σιγοβράσουν κατά μέγιστο για 20 λεπτά ώστε το ρύζι να μείνει αλντέντε. Αφαιρείτε το πιάτο από πάνω και τους αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία. Προσθέτετε ζωμό λεμονιού ανάλογα με τη γεύση σας και μισό τσικ παραπάνω.


Η συνταγή είναι από το caruso.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου