Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Μελιτζάνες και κολοκυθάκια στην κατσαρόλα με σάλτσα

 

Υλικά:
600γρ. μελιτζάνες
2-3 κολοκυθάκια
150 γρ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 σκ. σκόρδο
300 γρ. τριμμένη ντομάτα στον τρίφτη
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γλ. ζάχαρη
200-250γρ. φετα σε κομματάκια
λίγη καπνιστή πάπρικα
λίγο βασιλικό αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε μεγάλους κύβους και τα μανιτάρια στην
μέση. 

2. Τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα με λάδι πρώτα τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και
αφαιρώ από κατσαρόλα. Προσθέτω στο λάδι το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τέλος το
σκόρδο.

 

3. Έπειτα προσθέτω και τα λαχανικά που είχα σωτάρει και την πάστα ντομάτας και
ανακατεύω να τσιγαριστεί ο πελτές.
4. Στην συνέχεια προσθέτω την ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και την καπνιστή
πάπρικα και εάν χρειάζεται ελάχιστο νερό.
5. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20-30 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.


6. Στο τέλος ρίχνετε τη φέτα και το βασιλικό, κουνάτε να πάνε παντού, σκεπάζετε και
αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου