Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και φέτα

 

Υλικά:

4-5 μελιτζάνες φλάσκες
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
Φρέσκο βασιλικό
300 γρ. φέτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο χοντρό αλάτι
6-7 ντομάτες

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο, χαράσσουμε τη σάρκα τους και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις βάζουμε να ψηθούν με την φλούδα προς τα πάνω για 30-40 λεπτά στους 200oC στον αέρα.


2. Παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το βάζουμε να σοταριστεί μαζί με ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.
3. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, ρίχνουμε τις ντομάτες που έχουμε τρίψει σε τρίφτη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.


4. Ρίχνουμε στη σάλτσα 10 φύλλα βασιλικού που κόβουμε με το χέρι. Βράζουμε άλλα 5 λεπτά και κατεβάζουμε.


5. Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα και σπάμε τη φέτα με τα χέρια από πάνω.


6. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα και να πάρει χρώμα.


Η συνταγή είναι από το www.madameginger.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου