Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Σαρδέλες στο φούρνο με σκόρδο, ούζο & μουστάρδα


Υλικά:
400 γρ. σαρδέλες φιλεταρισμένες
1 κλων. δεντρολίβανο φρέσκο
3 σκελ. σκόρδο
1 σφην. ούζο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
λίγη πάπρικα γλυκιά
λίγο μπούκοβο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
1.Βάζουμε σε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ τις σαρδέλες, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις αλατίζουμε και ρίχνουμε από πάνω το φρέσκο δενδρολίβανο.
2. Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το ούζο, το βαλσαμικό ξίδι, τη μουστάρδα, το μπούκοβο και την πάπρικα, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μείγμα τις σαρδέλες.


3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 10-20 λεπτά, προσέχοντας να μην ξεραθούν οι σαρδέλες.


Η συνταγή είναι της Ε. Ψυχούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου