Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Πένες με λουκάνικο και φέτα


Υλικά:
500 γρ. πένες
3 λουκάνικα πικάντικα σε ροδέλες
1 κουτί ντοματάκι κονκασέ
1 κ.γ. κοφτό μπούκοβο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ζάχαρη
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
250 γρ. φέτα σπασμένη σε κομματάκια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο φρέσκο ή ξερό
λίγο αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τις πένες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Δεν τις στραγγίζουμε.


2. Ζεσταίνουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το ελαιόλαδο, σπάμε λίγο το σκόρδο και το τηγανίζουμε για 1 λεπτό, να αρωματίσει το ελαιόλαδο. Πετάμε το σκόρδο.
3. Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το λουκάνικο και το μπούκοβο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.


4. Προσθέτουμε το ντοματάκι, τον βασιλικό, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει μέχρι να μειωθούν ελαφρώς τα υγρά της.


5.  Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και τη φέτα και ανακατεύουμε. 
6. Μεταφέρουμε με κουτάλα τρυπητή τις πένες στο τηγάνι, απευθείας από την κατσαρόλα, ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και τις αφήνουμε 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.


7. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγο κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Η συνταγή είναι της Ε. Ψυχούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου