Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Koτόπουλο κοκκινιστό


Υλικά (για 4 άτομα):
2 μπουτάκια κοτόπουλου με το καπάκι
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.γλ τριμμένη κανέλα
Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
λίγο πεκορίνο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και μόλις ροδοκοκκινίσει καλά το βάζουμε σε μια πιατέλα.



2. Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μέχρι να καραμελώσουν (περίπου 4-5 λεπτά). Βάζουμε ξανά μέσα το κοτόπουλο.



3. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, την ζάχαρη, την μισή κανέλα και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό ίσα να τα καλύπτει αλλά όχι τελείως κι αφήνουμε να σιγοβράσει για μια ώρα περίπου.



4. Σερβίρουμε αμέσως τα μπούτια κοτόπουλου και επιπλέον σάλτσα. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι μπασμάτι.



Η συνταγή είναι από το www.madameginger.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου