Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Κοτόπουλο φρικασέ με σπανάκι


Υλικά:
2 ολόκληρα φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και δέρμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδo
300 γρ. μανιτάρια
40 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. λευκό κρασί
1 κύβο κοτόπουλο
400 γρ. νερό
450 - 500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 ματσάκι άνηθο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
2. Παίρνουμε ένα ξύλο κοπής, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε πάνω το κοτόπουλο ώστε να μαριναριστεί.Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ. και τα ρίχνουμε στο καυτό γουόκ για να πάρουν χρώμα.


3. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα μανιτάρια σε 4 κομμάτια.
4. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
5. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος των μανιταριών.
6. Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες και τον άνηθο.
7. Όταν τα λαχανικά έχουν μαλακώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.


8. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον κύβο, το νερό, το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μισό άνηθο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.


9. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από ένα λεμόνι, τη μουστάρδα, τον υπόλοιπο άνηθο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
10. Με μία κουτάλα της σούπας παίρνουμε 2-3 κουταλιές από το ζουμί του γουόκ, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια βάζουμε όλο το μείγμα του μπολ μέσα στο γουόκ.
11. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται.


Η συνταγή είναι του Α. Πετρετζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου