Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Κέικ μπανάνας με μερέντα


Υλικά:
250 γρ βούτυρο, λιωμένο
250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3 ώριμες μπανάνες, σε πουρέ
2 φλιτζάνια μερέντα

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.


2. Καλύπτουμε με βούτυρο και αλεύρι μια φόρμα για κέικ.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
4. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.



5. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι και τη σόδα.



6. Διπλώνουμε μέσα τον πουρέ μπανάνας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.



7. Απλώνουμε το 1/3 της ζύμης ομοιόμορφα στη φόρμα.



8. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι μερέντα και το απλώνουμε πάνω στη ζύμη. Τοποθετούμε 1/3 της ζύμης ομοιόμορφα πάνω από το πρώτο στρώμα και συνεχίζουμε με 1 φλιτζάνι της υπόλοιπης μερέντας.



9. Τοποθετήστε την υπόλοιπη ζύμη στην κορυφή του κέικ.
10. Βάζουμε το κέικ στο φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
11. Αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεφορμάρουμε.




Η συνταγή είναι από το http://dutchesss.queen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου