Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Παπαρδέλες με μπρόκολο και μπέικον

 
Υλικά (για 4 άτομα):
400 γρ. παπαρδέλες
400 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
3 φέτες μπέικον
1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. παρμεζάνα
1/2 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση:

1. Αφαιρούμε το χοντρό κοτσάνι και τα φύλλα από το μπρόκολο και κρατάτε μόνο τις τρυφερές κορυφές. 

Tις χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια και τα πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ζεματάμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 3−4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν αλλά να «κρατάνε».
2. Τα αφαιρούμε από το νερό με μία τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μπέικον. 


Μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε και την σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. 


5. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα 3/4 της παρμεζάνας, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να πάρει μια - δυο βράσει.
6.  Στο νερό που βράσαμε το μπρόκολο βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στην σάλτσα, προσθέτοντας και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
7. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου