Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ρύζι μπασμάτι


Υλικά:
1 κούπα ρύζι
2 κούπες νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση:
1. Ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό 1 κούπα ρύζι. Με αυτό το τρόπο το ρύζι μας θα γίνει σπυρωτό.


2. Όταν δούμε ότι το νερό έχει ασπρίσει, αυτό σημαίνει ότι έφυγε το παραπανίσιο άμυλο.


3. Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε το ρύζι σε μία κατσαρόλα.
4. Προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και 1 φύλλο δάφνης.
5. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε λίγο με μία ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση χωρίς να ανακατέψουμε.
6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι.
7. Σιγοβράζουμε για 13 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.


8. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε με το καπάκι για άλλα 2-3 λεπτά. 
9. Σπάμε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει. Και σερβίρουμε!

Η συνταγή είναι του Α.Πετρετζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου