Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Μακαρόνια ολικής άλεσης με Σαλτσα Ντοματας και Καρυ

 

Υλικά (για 2 άτομα):
300 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
40 γρ. βούτυρο
250 γρ. χυμό ντομάτας
2 κ.γ. κάρυ (8 γρ.)
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Βάζετε 3 λίτρα νερό να βράσει. Αφού αρχίσει να κοχλάζει για 1 λεπτό, ρίχνετε
2 πρέζες αλάτι και βάζετε μέσα τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει και
 να βυθιστούν όλα μέσα στο νερό. Βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες.


2. Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Μόλις κάψει σε 1 λεπτό ρίχνετε
μέσα το βούτυρο να λιώσει.



3. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτετε τον χυμό ντομάτας και ανακατεύετε.



4. Προσθέτετε το κάρυ και ανακατεύετε καλά.  Σε 1’ η σάλτσα είναι έτοιμη.


Κλείνετε τη φωτιά και περιμένετε να γίνουν τα ζυμαρικά.
5. Με το που θα γίνουν τα στραγγίζετε και το προσθέτετε στο τηγάνι με τη ζεστή
σάλτσα. Ανακατεύετε να πάει η σάλτσα παντού και μεταφέρετε το τηγάνι στο τραπέζι
 σας, για άμεσο σερβίρισμα στα πιάτα.



6. Σε κάθε πιάτο προσθέστε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα. Πριν προσθέσετε
φρεσκοτριμμένο πιπέρι καλό είναι να δοκιμάσετε τα σπαγγετίνι σας, γιατί λόγω
της ελαφρά καυτερής γεύσης του κάρυ, ενδέχεται να μην το χρειάζονται.



Η συνταγή είναι από το caruso.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου