Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Γαρίδες με μουστάρδα και χυμό λεμονιού


Υλικά:
500 γρ γαρίδες καθαρισμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 γρ ελαιόλαδο
1 συμπυκνωμένος ζωμός λαχανικών
40 γρ πιπεριές κόκκινες σε λεπτές ροδέλες
40 γρ πιπεριές πράσινες σε λεπτές ροδέλες
15 γρ χυμός λεμονιού
2 κ. γλ. μουστάρδα
100 γρ νερό
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/2 κ. γλ. μπούκοβο
πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση:
1. Ξεπλένουμε καλά τις γαρίδες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.


2. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να γυαλίσουν. 



3. Κατόπιν προσθέτουμε το ζωμό και το νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί ο ζωμός και βράζουμε για ακόμα 2 λεπτά. 
4. Τοποθετούμε τις γαρίδες και τις αλατίζουμε ελαφρώς από πάνω. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για 2 λεπτά ακόμα. 



5. Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε από τη φωτιά. 



6. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και λίγο πιπέρι καγιέν και σερβίρουμε αμέσως.


Tip:
Σερβίρουμε το πιάτο για μεζέ ή το συνοδεύουμε με ρύζι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου