Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Αγκινάρες α λα πολίτα


Υλικά (για 4 άτομα):
6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μικρά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
4 μικρά καρότα
6 μικρές πατάτες
12 αγκινάρες κατεψυγμένες (καρδιές)
λίγη ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
700 ml νερό
1 κ.σ. αλεύρι
χυμό από 2 λεμόνια
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια. 



2. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο, τις πατάτες 



και τέλος τις αγκινάρες. 



3. Καλύπτουμε με το νερό και προσθέτουμε λίγο από το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. 
4. Πασπαλίζουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα σε απλή κατσαρόλα ή 30 λεπτά σε χύτρα. 



5. Λίγο πριν μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο,  άνηθο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. 



6. Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.



Η συνταγή είναι της Ντ. Κόχυλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου