Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Πίτσα με ντομάτα, γραβιέρα και απάκι


Για τη ζύμη της πίτσας:
1 1/2 κούπα αλεύρι
2/3 φλ. τσαγιού νερό χλιαρό
1 φακ. μαγιά
1/2 κ.γλ. αλάτι
λίγη ζάχαρη
3 κ.σ. λάδι

Για τη σάλτσα:
100 ml κέτσαπ
1 σκ. σκόρδο
2 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
6 φύλλα βασιλικό φρέσκο
2 κ.γλ. λάδι
αλάτι, πιπέρι

Για την πίτσα:
150 γρ. απάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
260 γρ. γραβιέρα κρήτης γλυκιά, χοντροτριμμένη
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
10-12 φύλλα ρόκας
λίγη κρέμα μπαλσάμικου

Εκτέλεση:
1. Για την ζύμη:
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πάντοτε παίρνοντας λίγο λίγο το αλεύρι. 


Όταν η ζύμη δεν κολλάει πια στα χέρια μας κι έχει γίνει ομοιόμορφη και ελαστική, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει, αφού την σκεπάσουμε με μία πετσέτα.
Σε καμιά ώρα είναι έτοιμη και τότε την ανοίγουμε με τα χέρια μέσα στο ταψί του φούρνο, που το έχω πριν λαδώσει ελαφρά.
2. Για την σάλτσα: 
Στον κάδο του μπλέντερ πολτοποιούμε την κέτσαπ, προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι,το σκόρδο και τον βασιλικό. Αφήνουμε τη σάλτσα να αρωματιστεί με τον βασιλικό, για περίπου 30 λεπτά. 
3. Απλώνουμε στη ζύμη της πίτσας μια στρώση σάλτσας, συνεχίζουμε με το τυρί και μετά με το απάκι. 



4. Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 20 λεπτά στον αέρα και κάτω, μέχρι να πάρει χρώμα η πίτσα.
5. Δύο λεπτά πριν γίνει η πίτσα, προσθέτω από πάνω τα κυβάκια της ντομάτας που έχω κόψει, και ξαναβάζω στο φούρνο.



6. Μοιράζουμε από επάνω τα φύλλα της ρόκας, ραντίζουμε με την κρέμα μπαλσάμικου και σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου