Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Χοιρινό στην λαδόκολλα με τυριά και μανιτάρια

 

Υλικά:
1 kg χοιρινό μπούτι, κομμένο σε κομμάτια
400g κεφαλογραβιέρα, κομμένο σε κύβους
2 λουκάνικα με πράσο, κομμένα σε φέτες
2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
400g μανιτάρια, κομμένα στα 4
5-6 κλαράκια ρίγανη ή θυμάρι
4-5 κουτ. της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
6 φύλλα λαδόκολλας
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτελέση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα. 


2. Βάζετε το χοιρινό το λουκάνικο και τα μανιτάρια και τα μυρωδικά σ’ ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα αλατοπιπερώνετε και τα αλείφετε µε ελαιόλαδο. 


3. Προσθέτετε το τυρι και ρίχνετε το μείγμα σε μια λαδόκολλα. 


4. Τη διπλώνετε σαν φάκελο και την ακουμπάτε πάνω σε μια δεύτερη λαδόκολλα. Την κλείνετε με τον ίδιο τρόπο, μόνο που αυτήν τη φορά το άνοιγμα είναι από την αντίθετη πλευρά για να µη φεύγουν τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνετε και τα άλλα 2 πακετάκια. 
5. Τοποθετείτε τα «πακέτα» σ’ ένα ταψί και τα ψήνετε στους 200°C για 2 ώρες.



Η συνταγή είναι του Δ. Σκαρμούτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου