Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Γεμιστά κανελόνια με καπνιστό χοιρινό



Υλικά (για 4-6 μερίδες):
250 γρ. κανελόνια
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
3 φλ. καπνιστό χοιρινό ή μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους (370 γρ.)
3/4 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι (60γρ.)

Για τη Σάλτσα:
3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 κ.σ. αλεύρι 
3 φλ. γάλα χλιαρό
2 φλ. τριμμένο κασέρι (175 γρ.)
½ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι για πασπάλισμα 

Εκτέλεση:
 1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. 




Προσθέτουμε το χοιρινό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 5-6 λεπτά. 



Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά  και προσθέτουμε την πρώτη δόση του τριμμένου κεφαλοτυριού. 



2. Ζεσταίνουμε 6 κουταλιές λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε την πιπεριά. 



Προσθέτουμε το αλεύρι και γυρίζουμε μέχρι να ξανθύνει. 



Προσθέτουμε το γάλα. Γυρίζουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει. 



Προσθέτουμε το κασέρι.



3. Ρίχνουμε το ¼ της σάλτσας  στο χοιρινό και ανακατεύουμε. 



Με αυτό γεμίζουμε τα  κανελόνια.
4. Αφού λαδώσουμε το ταψί, ρίχνουμε μισό φλυτζάνι γάλα στο πυρέξ.



5. Στη συνέχεια τα στρώνουμε σε μια στρώση το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί. 



Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι. 



6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190˚C για περίπου 50 λεπτά, μέχρι  να ροδίσει και να πήξει. 



Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.




Η συνταγή είναι της Ντ. Κόχυλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου