Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Πέννες με κοτόπουλο, λιαστές ντομάτες και μοτσαρέλα


Υλικά (4 μερίδες):

6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
200 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι
900 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε κομμάτια
αλάτι
πάπρικα (λίγη)
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο (200γρ.)
500 γρ. πέννες
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό (αν χρησιμοποιείτε ξερό βασιλικό), αν χρησιμοποιείτε φρέσκο βασιλικό μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προσθέστε περισσότερο για την γεύση)
1 φλιτζάνι νερό από τα μακαρόνια που βράσαμε (ή περισσότερο)
αλάτι, όσο θέλετε

Εκτέλεση:
1. Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε λιαστές ντομάτες σε λάδι (σε ένα βάζο), φροντίστε να τις στραγγίξετε από το λάδι, πριν από τη χρήση τους. Φυλάξτε 4 κουταλιές της σούπας από το στραγγισμένο λάδι  για σοτάρισμα, όπως περιγράφεται παρακάτω:



2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες μαζί με 4 κουταλιές της σούπας λάδι (αυτό που κρατήσαμε από τις λιαστές ντομάτες) για 1 λεπτό μέχρι το σκόρδο να βγάλει τα αρώματα του. 


Βγάζουμε τις λιαστές ντομάτες από το τηγάνι, αφήνοντας το λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατισμένο και ελαφρώς καλυμμένο με πάπρικα. 



Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε από τη θερμότητα.



3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα ζυμαρικά με κρύο νερό (για να σταματήσουμε το μαγείρεμα).
4. Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια και τις ρίχνουμε πίσω στο τηγάνι με το κοτόπουλο. 



Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και φέρνουμε το μείγμα σε σημείο ήπιου βρασμού.  



Αμέσως μειώνουμε την θερμοκρασία ώστε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου όλο το τυρί λιώσει και η σάλτσα γίνει κρεμώδης. Αν η σάλτσα είναι πολύ παχύρευστη δεν ανησυχούμε γιατί θα προσθέσουμε αργότερα λίγο νερό από τα μακαρόνια που βράσαμε. 
5. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν όλα καλά. 


6. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό και τουλάχιστον 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Ανακατεύουμε καλά.



7. Προσθέτουμε περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια επειδή η κρεμώδης σάλτσα θα είναι πολύ παχύρευστη (δεν προσθέτουμε το νερό μονομιάς – μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο). Αμέσως, πασπαλίζουμε τα ζυμαρικά με αλάτι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά για να συνδυαστούν οι γεύσεις μεταξύ τους.



Η συνταγή είναι από το http://www.marymary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου