Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Κέικ λεμονιού

 

Υλικα:

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και έξτρα για την φόρμα

6 αβγά, μεσαία, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα λεμονιού, από 4 λεμόνια

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει καλά.

3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να προσθέσουμε το επόμενο.

4. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και βάζουμε το γιαούρτι, αλάτι, το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

5. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.

6. Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 26 εκ. με τρύπα ή χωρίς και ψήνουμε 40 λεπτά.

7. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Η συνταγή είναι του Α.Πετρετζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου