Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Γαριδομακαρονάδα

 

Υλικά:

500γρ. γαρίδες καθαρισμένες

250 γρ. ζυμαρικά

1 κύβο λαχανικών 

2 ντομάτες, μεσαίου μεγέθους

50 γρ. βούτυρο, ή μαργαρίνη

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι

1 πρέζα μπούκοβο

50 ml ελαιόλαδο

20 ml ούζο

1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

αλάτι

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

λίγο ξερό βασιλικό

τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες σε λίγο ελαιόλαδο, αφού τις έχουμε αλατοπιπερώσει, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές για περίπου 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.

2. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη.

3. Βάζουμε το τηγάνι πίσω σε δυνατή φωτιά. Χοντροκόβουμε ένα κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα ζάχαρη και 1 πρέζα μπούκοβο. 4. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα. Σβήνουμε με 20 ml ούζο.

5. Όταν το ούζο εξατμιστεί, κόβουμε τις τομάτες και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Έπειτα προσθέτουμε και τις γαρίδες.

6. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά της. 

7. Όταν δούμε ότι η σάλτσα έχει δέσει, αλλά υπάρχει ακόμα λίγο υγρασία, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

8. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας με την σάλτσα και με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Η συνταγή είναι του Α.Πετρετζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου