Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Πίτσα με ιταλική ζύμη

 

Υλικά:

Για τη ζύμη πίτσας:

500 γρ. αλεύρι σκληρό

300 χλιαρό νερό (30° – 35° C)

13 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά


Για την πίτσα:

300-400 γρ. μοτσαρέλα

10 φέτες μπέικον

κέτσαπ

λίγο ξερό βασιλικό

λίγη τριμμένη παρμεζάνα


Εκτέλεση:

Για τη ζύμη της πίτσας:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το νερό. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη και το λάδι.

2. Ζυμώνετε μέσα στο μπολ για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά και ελαστική.

Όταν βάλετε το ελαιόλαδο ανεβάζετε την ταχύτητα στο μέγιστο, για 1 λεπτό περίπου.

3. Αφήνετε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” για δύο ώρες σκεπασμένη με καθαρή βαμβακερή πετσέτα κουζίνας, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Θα πρέπει να έχει πιάσει την θερμοκρασία 20-30 λεπτά πριν ψήσετε τις πίτσες.

5. Ρίχνετε στη ζύμη το αλάτι και την δουλεύετε ίσα-ίσα να φύγει ο αέρας, Την χωρίζετε σε 4 ίσα μπαλάκια, ένα για την κάθε πίτσα ή σε 2 αν είναι μεγάλο το ταψί. 

6. Σε αλευρωμένη επιφάνεια του πάγκου, ανοίγετε τη ζύμη. Την βάζετε στο ταψί που θα χρησιμοποιήσετε αφού το έχετε λαδώσει ή έχετε βάλει λαδόκολλα και εάν χρειαστεί το ανοίγετε λίγο με το χέρι να φτάσει στις άκρες.

7. Απλώνουμε πάνω στην ζύμη την κέτσαπ και πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό.

8. Απο πάνω βάζουμε την μοτσαρέλα, στρώνουμε το μπέικον και τέλος πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

9. Την ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.

Η συνταγή είναι από το caruso.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου