Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Τάρτα με σουτζούκι


Υλικά:
Για τη ζύμη: 
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. βούτυρο, διατηρημένο σε απλή ψύξη και κομμένο σε κομμάτια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι παγωμένο νερό

Για τη γέμιση:
150 γρ. σουτζούκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
3 αυγά
150 ml κρέμα γάλακτος
200 ml γάλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Για να κάνουμε την τάρτα, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο στο μπολ ενός μίξερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε το παγωμένο νερό μέσω του σωλήνα τροφών έως ότου η ζύμη γίνει μία μπάλα. 


2. Τυλίξτε την με μία πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. 
3. Ανοίγουμε την ζύμη και τοποθετούμε τη μία σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα. Η ταρτιέρα μου είναι διαμέτρου 26 εκατοστών.
4. Τρυπάμε καλά τον πάτο της τάρτας και την ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
5. Εντωμεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στεγνές τις φέτες σουτζουκιού για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τις αποσύρουμε απο τη φωτιά και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
6. Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε για 10-12 δευτερόλεπτα μέχρι να έχουμε ομοιογενές μείγμα.
7. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι την ελαφρώς ψημένη ζύμη κι από πάνω καλύπτουμε με το υγρό μείγμα των αυγών. 


Τοποθετούμε ομοιόμορφα το σουτζούκι σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 30-35 λεπτά.


8. Σερβίρουμε την τάρτα με σουτζούκι ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου. Κι αν θέλουμε να μας χορτάσει για ώρες, την καλύπτουμε με ένα τηγανιτό αυγό (ένα για τον καθένα, φυσικά!).



Η συνταγή για την γέμιση είναι από το www.madameginger.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου