Υλικά (για 2-3 άτομα):
Για τη σάλτσα Teriyaki:
250 ml ζωμός κοτόπουλου
80 ml σάλτσα σόγιας
50 γρ. μαύρη ζάχαρη
55 γρ. μηλόξυδο
Για το κοτόπουλο Teriyaki:
2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κόκκινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένες σε λωρίδες
1 κ.σ. σησαμέλαιο
Για το σερβίρισμα:
ρύζι Basmati
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
καβουρδισμένο σουσάμι
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα Teriyaki. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι το υγρό να μειωθεί περίπου στο ⅓ και να ρέει ελαφρώς σαν σιρόπι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στο πλάι.
2. Βάζουμε ένα wok (ή ένα αντικολλητικό τηγάνι) πάνω στη φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε την κουταλιά λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Τρίβουμε λίγο πιπέρι και προσθέτουμε τις πιπεριές. Σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
3. Προσθέτουμε τη σάλτσα Teriyaki που φτιάξαμε και σοτάρουμε μαζί με τα υλικά μέχρι να δέσουν.
Η συνταγή είναι από το www.madameginger.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου