Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Φασολάκια λαδερά


Υλικά (για 3-4 άτομα):
1 κρεμμύδι
100 γρ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
3 πατάτες
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
30 γρ. κρασί λευκό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
250-300 γρ. νερό
1/2 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κτψ
αλάτι
πιπέρι
50-100 γρ. φέτα προαιρετικά

Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα.



2. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
3. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια μικρά και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
4. Προσθέτουμε τον πελτέ, σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί. Βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
5. Κόβουμε τις άκρες από τα φασολάκια αν χρησιμοποιούμε φρέσκα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.



6. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και βράζουμε για 40-50 λεπτά στην κατσαρόλα.
7. Λίγο πριν γίνει το φαγητό προσθέτουμε προαιρετικά την φέτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.



Η συνταγή είναι του Α. Πετρετζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου